Peter Lind

Mit liv har efter min egen mening givet mig en særlig erfaringsmæssig baggrund som har gjort det muligt at skabe rammerne for Anerkendelsespartiet og dermed for Danmarks fremtid

Jeg hedder Peter Begtrup Lind. Jeg er født i Birkerød i 1959 i en 2 ½ værelseslejlighed på Kajerødvej.

Mine forældre er Christian og Birthe Lind. Min far har en studentereksamen samt en uddannelse som lydtekniker i DR, hvor han arbejdede i 47 år. Min mor gik ud af 8. klasse og har en butiksuddannelse. Hun var hjemmegående da jeg og min bror var mindre og ellers har hun arbejdet i butikker deltids indtil hun gik på efterløn.

Mit liv har efter min egen mening givet mig en særlig erfaringsmæssig baggrund som har gjort det muligt at skabe rammerne for Anerkendelsespartiet og dermed for Danmarks fremtid

Jeg hedder Peter Begtrup Lind. Jeg er født i Birkerød i 1959 i en 2 ½ værelseslejlighed på Kajerødvej.

Mine forældre er Christian og Birthe Lind. Min far har en studentereksamen samt en uddannelse som lydtekniker i DR, hvor han arbejdede i 47 år. Min mor gik ud af 8. klasse og har en butiksuddannelse. Hun var hjemmegående da jeg og min bror var mindre og ellers har hun arbejdet i butikker deltids indtil hun gik på efterløn.

Min bror er uddannet elektronik mekaniker og arbejder i DR.

Min morfar var mekaniker, men blev førtidspensionist som 57 årig på grund af et for stort alkohol forbrug. Min mormor var butiksansat i sine yngre dage, men jeg kan kun huske hende som hjemmegående.

Min farfar var ansat i KTAS (nu TDC) hvor han mødte min farmor. Efter de fik børn var min farmor hjemmegående. De var begge folkepensionister da jeg blev født.

Børnehaver var ikke rigtigt begyndt at slå igennem, da jeg var barn. Jeg var heldig, at mine forældre fik en mulighed for at købe en grund i Bistrup i en ny udstykning, hvor der var mange andre børn. Endvidere i et område som grænsede op til marker og en offentlig park med sø og træer.

Vi klatrede i træer, spillede kort, skak, fodbold, rundbold, legede dåseskjul, hønsede, hinkede, byggede huler mm. Alt sammen uden forældres/voksnes indblanding.

Jeg gik på Bistrup Skolen fra 1.- til 9. klasse.

Vi var en stor årgang, så der var ikke plads på Birkerød Gymnasium, så jeg og 6-7 andre fra Bistrup Skolen kom til Marie Kruse Skole.

Mine venner stammer grundlæggende fra roklubben i Birkerød, hvor vi havde nogle fantastiske gode år. Vi var kaproere i nogle år og herefter fik vi skabt et unikt sammenhold gennem nu 45 år.

Før roning har jeg dyrket fodbold, springgymnastik, atletik, og judo. Efter roning har jeg prøvet tennis, MtB og golf.

Jeg har boet i flere kollektiver. Første kollektiv var med 2 vennepar, mens jeg var soldat. Da jeg studerede boede jeg sammen med et andet vennepar for senere at flytte i hus med 4 gode venner.

Min erhvervserfaring startede som avisbud i 1974 som 14 årig. Efter gymnasiet kørte jeg som chauffør for et vaskeri.

Jeg blev værnepligtig sergent i 1979 og fik ansvaret for 14 rekrutter samt kommandoen på beregnervognen for 8 * 105 mm haubitser. Blot som 19 år gammel. Det var utrolig spændende og lærerigt. Militæret ønskede at jeg skulle gå officersvejen, men jeg havde allerede den gang sat mig et mål om at blive statsautoriseret revisor.

I 1980 startede jeg derfor på HA læste videre til cand.merc.aud. og fik ansættelse i PwC i 1985. Mens jeg læste arbejde jeg som postarbejder.

Af andre lærerige aktiviteter, har jeg været på MC tur i Italien, Frankrig, Andorre, England, Skotland. Været på interrail, dykkerture, bilture og skiture.

Da jeg fik børn, syntes jeg, at det var meget vigtigt, at involvere mig i mine børns dagligdag, hvilket jeg syntes kunne være spændende at gøre gennem bestyrelses arbejde først i vuggestuen / børnehaven og senere i skolen. I begge bestyrelser har jeg virket både som menig medlem og som bestyrelsesformand.

I 4 år var jeg fodboldtræner for min søns hold, 3. holdet i årgang 1992.

Jeg har desværre også oplevet at blive skilt fra moren til mine børn. Nogen gange kan man bare være for forskellige og uden uddannelse i at være forældre/ægtefolk, så var vi ikke dygtige nok til at holde sammen, men i stedet få det værste op i hinanden.

Gennem min ekskones familie fik jeg indsigt i den mere sorte side af samfundet med alkohol misbrug og psykiske sygdomme.

Efter skilsmissen har jeg haft en ny kæreste og sammenbragte børn, hvilket også er rigtig svært at få til at fungere, så det endte også.

Efter lidt alene tid, fik jeg en ny ægtefælle fra Thailand, hvilket har lært mig meget om integrationsproblematikken.

I 7 å gjorde jeg karriere i PwC og blev statsautoriseret revisor i 1992. Her lærte jeg meget store både danske og internationale virksomheder ligesom jeg fik erfaring som leder af revisionsteamene på de enkelte opgaver.

I starten oplevede jeg at få stress, men også selv få det tacklet den med en effektiv metode, som jeg stadig anvender.

I 1992 blev jeg headhuntet til revisionschef i Baltica Bank, hvor jeg lærte rigtig meget om erhvervslivets skyggesider. I Baltica havde de finansieret rigtig mange developer og andre overoptimistiske forretningsfolk, som trak tæppet væk under hele Baltica koncernen.

Baltica Bank holdt derfor ikke længe, så jeg fortsatte i Baltica Forsikring, som dog kort tid efter blev solgt.

Heldigvis havde jeg allerede søgt og fået stillingen som revisionschef i PFA. Det viste sig at være den mest fantastiske og lærerige periode (7 år) i mit erhvervsliv som ansat. Som revisionschef var jeg sparringspartner til André Lublin, som år efter år, lå blandt top 20 af alle erhvervsledere i Danmark, med en syvende plads som den højeste. Selvfølgelig kunne han ikke lide kritik fra revisionschefen, men han sagde altid tak for kampen bagefter. Det jeg lærte i PFA har skabt en væsentlig del af grundlaget for min nuværende virksomhed og dermed også Anerkendelsespartiet. Blandt andet var det i de 7 år jeg udviklede kompetence modellen.

Både i Baltica og PFA har jeg deltaget på mange lederkurser og endda været proceskonsulent på et af kurserne.

Da André Lublin gik på pension, kom der en ny direktør, der var en diametral modsætning. Der gik derfor ikke længe inden vi var på kollisionskurs, så hvis jeg selv sagde op, så kunne jeg få 12 måneder med løn.

Reelt var der ikke tale om et valg, men selv om der var, så ville jeg have valgt opsigelsen. Der er ikke noget så ødelæggende for en, som at arbejde i et miljø, man ikke passer ind i.

Dagen efter opsigelsen bestilte jeg en jordomrejse for hele familien. Børnene var 6 og 9 år, så de kunne godt få 4 måneder fri. Vi havde her 4 fantastiske måneder, med en måned hver i Thailand, Australien, New Zealand og Tonga.

Da jeg kom hjem og skulle søge nyt job lærte jeg hvor lille dansk erhvervsliv top er. Så når man først har raget uklar med dem, så er det rigtigt svært at få et nyt job.

Jeg startede derfor som selvstændig i 2003, som statsautoriseret revisor. Ikke nogen kunder og ingen erfaring i at være selvstændig. Nu 18 år efter har jeg 10 ansatte og ca. 400 kunder.

Da jeg startede selvstændig læste jeg HD (O) med speciale i Strategisk ledelse og Virksomhedsudvikling.

Jeg har altid tænkt i sociale fællesskaber og fik derfor jeg hurtigt startet et Revisor Fællesskab i Birkerød. Vi er i dag 9 firmaer, der deler en bygning, herunder såvel det faglige og sociale miljø.

Jeg har også haft det som en målsætning at opbygge en spændende revisionsvirksomhed, der kan tiltrække og fastholde unge studerende i stærk konkurrence med de store revisionsfirmaer. I dag har jeg 1 HA studerende, 2 cand.merc.aud. studeren, to færdige cand.merc.aud’er, hvor den ene netop har færdiggjort uddannelsen til statsautoriseret revisor.

Ud over det lokale revisor netværk i Birkerød er jeg også med i Kreston Danmark / Kreston International, hvilket gør at jeg har kolleger både i hele Danmark og i 120 lande. Gennem internationale kongresser får jeg gennem dette netværk en indgående viden til hvad der rør sig i verden.

Herudover deltager jeg i diverse netværk, Team Rudersdal, Rudersdal Erhvervsforening og Rotary Birkerød.

I dag har jeg et godt forhold til mine børn og i marts måned 2021 blev jeg morfar.

Jeg er så heldig, at mine forældre stadig lever, men min fars hukommelse bliver dårligere og dårligere, så nu lærer jeg også om den lidt mørkere side af at blive ældre.

Håber, at jeg med denne relative korte beskrivelse af min lange lærerige livsrejse har vist, at jeg har noget helt særligt at tilbyde danskerne/Danmark gennem Anerkendelsespartiet.